Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Möjligheterna för oss farmaceuter bara växer”

När jag tittar tillbaka på det gångna året kan jag känna en stolthet över allt vi har lyckats åstadkomma inom förbundet, mitt under brinnande pandemi, skriver förbundsordförande Sandra Jonsson i en krönika.

Verksamheten har inte bara rullat på som vanligt, utan dessutom utvecklats, trots att vi har tvingats anpassa oss efter rådande situation och digitaliserat stora delar. 

Om jag blickar framåt i tiden tänker jag att möjligheterna för farmaceuter gällande val av arbetsplats och yrkesuppgifter blir allt fler och mer varierade. Under hösten arrangerade förbundets studentsektion eventet Framtidsfarmaceuterna för förbundets studentmedlemmar som snart ska ut i yrkeslivet.

Jag hade förmånen att få vara där och träffa de deltagande studenterna, och även ta del av de inbjudna föreläsarnas föredrag. Vi vet redan idag att det finns många möjligheter för vår profession, men att få konkreta exempel från verkligheten är verkligen inspirerande.

Det blev tydligt under eventet, där studenterna uppvisade stort engagemang och entusiasm. Jag skulle vilja skicka med detta till våra studentmedlemmar: vill du också inspirera andra farmacistudenter – engagera dig i studentsektionen och var med och anordna eventet nästa år! 

På förbundets kansli har vi under hösten rekryterat flera nya medarbetare: förbundsdirektör, förhandlingschef, professionsutvecklare samt en ombudsman. Inom förbundsstyrelsen ser vi fram emot att tillsammans med kansliets medarbetare skapa goda förutsättningar för ett förbund som anpassar sig till framtidens farmaceuter.

Jag vill också passa på att lyfta fram alla våra förtroende­valda ute i verksamheter­na – vilket fantastiskt jobb ni gör för förbundets medlemmar! Tillsammans skapar vi framtiden och ett starkare förbund. 

Å förbundets vägnar vill jag avsluta genom att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Tre goda nyheter

  1. Under hösten har vi publicerat en rapport om säkrare läkemedelsbehandling vid vård i hemmet. Du kan läsa mer om rapporten här på förbundssidorna.
  2. Höstens webbinarie-serie om branschbyte för farmaceuter var framgångsrik, och vi planerar liknande seminarier till våren.
  3. Äntligen är projektet om farmaceutiska tjänster i gång!

Mest läst