Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bernadett Ruja – en av pandemins många hjältar

Runtom i landet kämpar öppenvårdsapotekens farmaceuter på under pandemin. En av dem är Bernadett Ruja, receptarie på Apotek Hjärtat i Värnamo.

Hur har det varit?  

– I början var det ganska kaotiskt, kunder kom in med hosta och förkylningssymtom. De fattade inte att det räcker med att två farmaceuter blir sjuka hos oss för att vi ska vara tvungna att stänga apoteket.  

Hur är situationen nu? 

– Det har blivit mycket bättre sedan den nya lagen, som bara tillåter sex kunder samtidigt i vår butik. Många använder mask också, så vi känner oss mycket tryggare. Jag tror att folk har förstått nu att det är allvarligt. Och alla står bakom oss, vi har fått mycket stöd i en facebookgrupp för Värnamobor. 

Hur orkar ni? 

– Jag tror att det spelar stor roll att vi är som en familj hos oss, om någon behöver en paus hoppar alltid någon annan in. Vi har också försökt att ta mer finfika och vi hjälps åt med städningen som måste göras flera gånger om dagen. Vi ställer upp för varandra, så därför går det bra.

Mest läst