Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Med vårljuset i sikte

Snön blev räddningen. Så känns det i skrivande stund — när hemmajobbande, oro för äldre familjemedlemmar och saknaden efter vännerna tagit ut sin rätt. Snöns ljus gav kraft att orka lite till.

Vi är ännu mitt i pandemin och jag tror att många av oss mest fokuserar på att ta oss till slutet. Tills det äntligen är över. Men vad händer sen? Ett som är säkert är att arbetslivet för många aldrig blir helt som förr. Sjukvården har gått igenom en omställning utan dess like. Läkemedelsindustrin har kraftsamlat som aldrig förut. Och för apoteken blev pandemin gnistan till en explosiv e-handelsutveckling som skyndar på en omvandling som tveklöst påverkar farmaceuternas roll på sikt. 

Allt som hänt får såklart konsekvenser och den utvecklingen är förstås något som vi som medlemstidning ska bevaka. Vårt uppdrag är att sätta fokus på det som rör ditt arbetsliv som farmaceut  ­­— alltifrån fackliga frågor till professionens och branschens utveckling. 

Svensk Farmaci har just gjorts om till både form och innehåll. Den tryckta tidningen utkommer från och med nu fyra gånger per år och blir ett fylligare magasin som ska ge dig fördjupning, perspektiv och förhoppningsvis en rejäl dos inspiration. Nyhetsbevakningen hittar du nu helt och hållet här på svenskfarmaci.se.

Och, vi behöver dig! Ingen tidning klarar sig utan sina läsare, så hör av dig och säg vad du tycker. Vad vill du ha mer av i Svensk Farmaci, och vad slipper du helst? Har du tips om spännande personer, fenomen eller yrkesfrågor som vi borde sätta ljuset på? Kontakta mig på hanna.odelfors@sverigesfarmaceuter.se så blir jag innerligt tacksam.   

Till sist, vad får dig att orka? Jag hoppas vårljuset ger oss alla kraft att orka ända fram — och att lyfta blicken och se vad som kommer därefter.    

I mitt huvud just nu …

Lagarbetet kring covid-19-vaccin
Tänk om den kraftsamling som industri och akademi gjort runt vaccinerna kan tas vidare till andra områden med stort behov av nya läkemedel?

Alla hjältar på apoteken
Apoteksanställda har fått oförtjänt lite uppmärksamhet under pandemin. Ni gör fantastiska insatser!

Vad tycker ni läsare
I nästan ett år har vi jobbat med att modernisera Svensk Farmaci, jag hoppas att ni gillar resultatet! 

Mest läst