Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Polisen gjorde husrannsakan mot apotek

En stor mängd narkotikaklassade läkemedel beslagtogs i samband med en husrannsakan mot två nyligen stängda apotek i södra respektive centrala Stockholm.

– Vi genomförde den här operationen för att utreda brott och vi är nöjda över att de här narkotikaklassade läkemedlen beslagtagits och nu inte kan hamna i fel händer, på narkotikamarknaden, säger förundersökningsledare Alexander Wallenius i ett pressuttalande.

Enligt polisen skedde tillslaget i samverkan med Läkemedelsverket, efter en anmälan om misstänkt narkotikabrott och brott mot läkemedelslagen. Vid Läkemedelsverkets inspektioner av apoteken under förra året upptäcktes brister och de båda apoteken stängdes under hösten. Därefter fick företaget tid på sig att avveckla verksamheten och avyttra medicinerna men enligt Läkemedelsverkets bedömning har inget av detta gjorts, skriver Dagens Nyheter.

Polisen gjorde även husrannsakan på andra platser som företaget förfogar över.

Beslagen av narkotika och läkemedel inventeras nu av polisen. Det aktuella apoteksföretaget har inte längre tillstånd att bedriva apoteksrörelse.

Andra läser