Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceutpodden: Apotekaren bakom Lilla kemisten

Isabella Stenmark intervjuar gäster i Farmaceutpodden. Fotomontage: Isabella Stenmark.

Vad innebär begreppet e-hälsa? Och varför är sportlovet räddat – trots att snön har smält bort (åtminstone i Göteborg)?

Aryoutha Asmar Talani driver Instagramkontot Lilla kemisten.

Apotekaren Aryoutha Asmar Talani är till vardags involverad i arbetet med nationellt ordnat införande av nya läkemedel på klinisk farmakologi i Region Östergötland. På fritiden driver hon det framgångsrika Instagramkontot “Lilla Kemisten” där hon tillsammans med sina två döttrar utför enkla och roliga experiment, som hon delar med andra för att väcka barns intresse för naturvetenskap.

Aryoutha vill inte se sitt arbete som en utmaning, utan som en möjlighet att lära sig nya saker. I det här avsnittet beskriver hon också vilka andra arbetsuppgifter man kan ha inom klinisk farmakolgi, och tipsar om en ny kurs om e-hälsa och läkemedel som startar till hösten.

Så… har snön smält bort hos dig också? Lugn, lovet är räddat, här får ni många tips på experiment att testa hemma.

Andra läser