Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Anna Montgomery slutar som chefsfarmaceut

Anna Montgomery slutar som chefsfarmaceut på Sveriges Farmaceuter, efter bara ett drygt år på förbundet.

Anna Montgomery började sin tjänst som chefsfarmaceut i december 2019. Nu väljer hon att gå tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, där hon blir senior utredare och samordnare. Beskedet kommer bara ett par veckor efter att det blev klart att Eva Arlander slutar som förbundsdirektör för Sveriges Farmaceuter efter mindre än ett år på posten.

– Min tid på kansliet blev betydligt kortare än jag hade tänkt mig men jag har hunnit få många erfarenheter och perspektiv som jag är säker på att jag kommer att ha nytta av i framtiden, säger Anna Montgomery.

Hon säger att det är klart att turbulensen inom förbundet har påverkat hennes beslut och hoppas att man nu kan fokusera på samarbete för att hantera den splittring som uppstod efter fullmäktige i september.

Sandra Jonsson, förbundsordförande för Sveriges Farmaceuter, vill inte kommentera Anna Montgomerys uppsägning närmare.

– Hon har fått en tjänst som projektledare för något som hon brinner för. Jag gratulerar henne till det nya jobbet, säger hon.

Har du någon kommentar kring att två medarbetare, varav den ena är förbundsdirektör, väljer att sluta efter kort tid?

– Jag tycker att båda har gjort väldigt bra saker för förbundet under den tid de har varit här. De får själva svara på anledningarna till att de slutar, säger Sandra Jonsson.

Anna Montgomerys första uppdrag på TLV blir att leda det treåriga regeringsuppdraget om farmaceutiska tjänster på apotek. Ett utvecklingsarbete som ska ske i så kallade policylabb, vilket Svensk Farmaci tidigare har berättat om.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba vidare med den frågan, som jag var med och la grunden till i en förstudie som avrapporterades i december 2019, säger hon.

Anna Montgomery jobbade som medicinsk utredare och samordnare på TLV mellan 2011 och 2019, innan hon kom till Sveriges Farmaceuter.

Andra läser