Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vaccinering på danska apotek patientsäkert

Det är patientsäkert att vaccinera sig på apotek i Danmark slår den danska Styrelsen för patientsäkerhet fast efter att ha granskat verksamheten.

Styrelsen för patientsäkerhet har granskat 60 privata vaccinationskliniker och apotek där apotekarna ger vaccin. Hos den stora majoriteten av de granskade upptäcktes inga väsentliga problem för patientsäkerheten, meddelar styrelsen.

– Vår granskning visar att det är säkert för patienterna att bli vaccinerade. Personalen och ledningen på landets privata vaccinationskliniker och apotek har säkra arbetssätt och vi upplevde generellt en hög kunskapsnivå, säger Anette Lykke Petri, direktör vid Styrelsen för patientsäkerhet i ett pressmeddelande.

Hos 45 av de granskade upptäcktes inga problem, medan det hos de övriga 15 fanns mindre problem som mindre fel när det gäller journalföringen eller hygienen. Problem som vaccinatörerna enkelt kunde rätta till, enligt informationen ifrån Styrelsen för patientsäkerhet.

Läs pressmeddelandet från Styrelsen för patientsäkerhet här >>

Andra läser