Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Samra Srndic belönas för bästa kundinsats 2020

Genom att hjälpa en kvinna att på ett handfast sätt klara av att trappa ner en behandling och trappa upp en annan belönas apotekare Samra Srndic med utmärkelsen Bästa kundinsats 2020.

Apotekare Samra Srndic på Apoteket Najaden, Apoteksgruppen, i Solna norr om Stockholm utsågs under Apoteksdagen idag till den som gjort den bästa kundinsatsen på apotek under 2020, Apotekarsocietetens utmärkelse.

Under ett kundmöte identifierade hon tecken på en begynnande kognitiv svikt hos en kund och hjälpte denna till en säker läkemedelsbehandling.

Det handlade om en kvinna som hade ordinerats nedtrappning av ett antidepressivt läkemedel och upptrappning av ett annat. Samra Srndic noterade att kvinnan inte riktigt hade förstått hur detta skulle gå till och vilken medicin som skulle ut och vilken som skulle in. Då delade Samra Srndic en dosett med läkemedlen i korrekta doser. Hon kontaktade även kvinnans husläkare för att kontrollera att övriga läkemedelsbehandling var i sin ordning.

Priset delas ut av Apotekarsocietetens sektion för öppenvårdsfarmaci och består, förutom erkännandet, av en tårta till jobbet och en prischeck på 15 000 kronor.

Nominerade till priset Bästa kundinsats på apotek var också Sumia Haj Younes, Apoteket Svanen Tibro, Apoteket AB och Minja Mandrapa, Kronans Apotek Mariaplan Göteborg, som belönades med andra respektive tredje pris.

Andra läser