Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekaren som studerade i England

Apotekaren Sara Ahmed Osman. Foto: Isabella Stenmark.

Apotekaren Sara Ahmed Osman. Foto: Isabella Stenmark.

Kan en farmaceut skriva ut recept i England? Är det sant att kunder måste lista sig på ett apotek? Vad är ett “pre-registeration” prov och varför är det så viktigt? Apotekaren Sara Ahmed Osman flyttade till England med sin familj när hon var tonåring. Trots alla utmaningar med nytt land och språk beslutade sig Sara tidigt för att läsa till apotekare, vilket har motiverat hela hennes studiegång. Idag jobbar Sara på öppenvårdsapotek och det märks tydligt hur mycket hon brinner för att förmedla en säker och korrekt läkemedelsanvändning. I det här avsnittet berättar Sara inte bara om hur det var att läsa till farmaceut i England utan också om hur det var att jobba på apotek där. Sara gör dessutom många intressanta jämförelser mellan apoteksväsendet i Sverige och England och diskuterar utbudet av de många apoteksnära tjänster som redan nu finns i England. Det här avsnittet är producerat i samarbete med fackförbundet Sveriges Farmaceuter.

Andra läser