Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek drabbat av sex inbrott eller inbrottsförsök

Under sommaren har Apotek Hjärtat i Rosengården i Helsingborg utsatts för sex inbrott eller inbrottsförsök. Nu har två män gripits.

Apotek Hjärtat i Rosengården i Helsingborg är, på grund av ombyggnad av sina ordinarie lokaler, temporärt placerat i en träbarack utanför. Något som kan vara förklaringen till de många inbrotten, enligt Misak Yazdi som är försäljningschef för apoteket Hjärtat område Syd.

– Vi har ju flyttat till en tillfällig lokal och man har väl sett sin möjlighet då, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Sedan början av juni har apoteket utsatts för sex inbrott eller inbrottsförsök. Vad som har stulits under dem vill inte Misak Yazdi berätta, av säkerhetsskäl.

– Men de har inte alltid gått därifrån tomhänta, säger han till tidningen.

Samtliga brott har skett nattetid vilket innebär att personalen inte har drabbats direkt av kriminaliteten. Däremot har inbrotten resulterat i tillfälliga störningar, men i övrigt har man kunnat hålla öppet.

– Vi har varit tvungna att stänga några timmar efter incidenterna för att städa upp men i övrigt har det inte haft någon inverkan på den dagliga verksamheten, säger Misak Yazdi.

Under natten mot lördagen den 15 augusti skedde det senaste inbrottet då polisen snabbt kom till platsen och kunde gripa en man som försökte komma undan, men som snubblade framför polisen. Lite senare kunde ytterligare en man gripas i en lägenhet i närheten.

Mest läst