Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

FIP 2020 flyttas till 2021

Årets upplaga av den internationella farmacikongressen FIP ställs in och flyttas till nästa år. Platsen kommer fortfarande vara Sevilla i Spanien.

Foto: FIP.

Den internationella farmacikongressen FIP 2020 i Sevilla, Spanien kommer inte att hållas som planerat 13 – 17 september i år. FIP meddelade idag att kongressen skjuts ett år fram i tiden och kommer istället att hållas i Sevilla mellan 12 och 16 september 2021 istället.

Skälet är den pågående coronakrisen och säkerheten för alla deltagare vid mötet som inte kan garanteras under rådande omständigheter, anger FIP i ett meddelande.

Anmälningsavgifter som redan är betalda kommer att gälla för kongressen nästa år och det kommer att vara möjligt att, utan kostnad, ändra namn på den anmälda deltagaren, om det visar sig att den nu anmälda personen inte kan delta. Det är också möjligt att helt avboka deltagandet, men då tar FIP ut en avgift på tio procent, meddelar organisationen.

Inlämnade abstrakts och postrar kommer att fortsätta att granskas och hanteras och FIP undersöker olika möjligheter att publicera dem på nätet via virtuella posterpresentationer eller liknande.

Programmet för FIP 2020 kommer att behållas i stort till kongressen 2021, men FIP:s programkommitté kommer att revidera och utveckla programmet för att det fortfarande ska vara relevant till nästa års kongress.

Andra läser