Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Volontärarbetaren

I det här avsnittet av Farmaceutpodden möter ni apotekaren Srebrenka Dobrić som tog tjänstledigt från sitt arbete som adjunkt vid Uppsala Universitet för att volontärarbeta i Argentina.

Srebrenka Dobrić intervjuas om sin tid som volontär i Argentina.

Srebrenka Dobrić intervjuas om sin tid som volontär i Argentina.

Srebrenka Dobrić berättar om hur hon via Farmaceuter Utan Gränser i Argentina blev involverad i ett humanitärt projekt där läkemedel delas ut till kroniskt sjuka med diabetes typ II och högt blodtryck. Hon blir stationerad i den lilla staden Tres Isletas och möter en verklighet som skiljer sig mycket från den tillvaro hon är van vid i Sverige.

Hur kommer det sig att Srebrenka Dobrić ville volontärarbeta i Sydamerika? Vad gjorde hon på äldreboendet? Var det lätt att hitta ett volontärarbeta inom professionen? Skulle hon kunna tänka sig att volontärarbeta igen? Frågor som dessa och många andra får du svar på i senaste avsnittet av Farmaceutpodden.

Mest läst