Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Astrazeneca skänker 9 miljoner munskydd till sjukvården

I ett samarbete med ”World Economic Forum” skänker läkemedelsföretaget Astrazeneca nio miljoner munskydd till sjukvårdspersonal runt om i världen.

Foto: Shutterstock.

Det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astrazeneca donerar nio miljoner munskydd för att stödja sjukvårdspersonal runt om i världen. Munskydden kommer att tillverkas i Kina. Astrazeneca samarbetar med ”World Economic Forum” och deras covid-plattform för att identifiera de länder med störst behov. Den första sändningen går till Italien redan den här veckan och kommer att följas av ytterligare leveranser till andra länder.

– Våra tankar går till de patienter som drabbas av denna pandemi och till den modiga hälso- och sjukvårdspersonal som tar hand om dem. Som företag samarbetar vi nu med internationella hälsomyndigheter för att dela vår vetenskapliga kunskap och expertis, säger Pascal Soriot, vd för Astrazeneca i ett uttalande.

Företaget meddelar samtidigt att de arbetar med att utveckla diagnostiska tester för att underlätta screening samt för att identifiera monoklonala antikroppar som testas för behandling av covid-19-infektion.

Andra läser