Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Falskt alarm: Ingen smitta på Läkemedelsverket

Det provsvar som igår visade att en medarbetare vid Läkemedelsverket i Uppsala var smittad av det nya coronaviruset var felaktigt, enligt myndigheten.

Läkemedelsverkets generaldirektör Catarina Andersson Forsman är lättad över beskedet.

Smittskyddsenheten i Region Uppsala meddelade Läkemedelsverket igår eftermiddag att det prov från den anställde som tidigare visade positivt svar blivit kontaminerat av ett annat prov i hanteringen. Personen i fråga är alltså inte smittad av coronaviruset, meddelar myndigheten nu.

– Vi är naturligtvis lättade över detta. Jag tror att alla kan förstå att detta medförde en stor anspänning för våra medarbetare. Det är såklart beklagligt att sådant händer i ett skede som detta, men våra egna insatser och vårt samarbete med Region Uppsala fungerade mycket bra, säger Läkemedelsverkets generaldirektör Catarina Andersson Forsman i ett pressmeddelande.

Andra läser