Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Cheferna från förr

I det här avsnittet av Farmaceutpodden möter ni receptarierna Gun Bergström och Marita Pahapill, idag glada pensionärer men för dryga 50 år sedan, i början på sina långa yrkesliv.

Gun Bergström och Marita Pahapill medverkar i Farmaceutpodden.

Gun Bergström och Marita Pahapill medverkar i Farmaceutpodden.

Både Gun och Marita började sina karriärer som apotekstekniker, Gun redan som 14-åring (!). Tack vare höga ambitioner och drömmar om att få ta ett större ansvar fick de, som många andra apotekstekniker på den tiden, chansen att läsa till receptarie. Deras driftighet och och motivation förde dem sedan vidare till ledar- och chefskap. De minns med glädje tiden då de lärde känna varandra som apoteksområdeschefer i början av 2000-talet.

I det här avsnittet gör vi en resa genom tiden. Vi pratar om kläder, om personal, monopoliseringen och avregleringen. Hur gick det till när läkemedel tillverkades på apotek förr? Hur var egentligen produktiviteten och arbetsbelastningen? När infördes datorn och hur togs det emot? Och vilka farhågor hade cheferna inför milleniumskiftet?

Det här är ett hjärtligt avsnitt med många skratt och minnen. Missa inte detta avsnitt med två av mina favoritfarmaceuter tillika förebilder.

Andra läser