Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fass restnoteringstjänst nu på plats

Nu finns information om restnoteringar på Fass.se.

Från och med idag finns information om restnoteringar på Fass.se. Funktionen ska göra det enklare för hälso- och sjukvården samt apoteken att se och hantera restnoterade läkemedel.

Genom att gå in på ”Sök lagerstatus” visas restnoteringsinformation ifrån Läkemedelsverket i en färglagd ruta. Informationen uppdateras klockan sex varje morgon genom att information hämtas från Läkemedelsverkets e-tjänst.

– Man kommer att se vilka läkemedel som har information om en pågående restnotering. Man får också Läkemedelsverkets råd om hur man ska hantera situationen och när apoteken åter förväntas kunna beställa läkemedlet, sa Gunilla Englund, affärsutvecklingsansvarig på Fass i en kommentar i höstas.

Läs mer på Fass.se

Andra läser