Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Anna Montgomery ny chefsfarmaceut

Sveriges Farmaceuter har fått en ny chefsfarmaceut - Anna Montgomery.

Tjänsten är nyinrättad och tanken är att sätta mer fokus på professionsutvecklingen framöver. Anna Montgomery är apotekare och har tidigare suttit i Sveriges farmaceuters styrelse och jobbat som senior utredare på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Hon har även disputerat i samhällsfarmaci och utsågs till Årets Farmaceut år 2018 (läs en tidigare intervju om det här).

Vad är ditt uppdrag på Sveriges Farmaceuter?
– Min roll är framför allt att sätta ljus på farmaceuters yrkesroller – och vilken nytta de gör inom apotek, industri, myndigheter och hälso- och sjukvården. Det kommer jag att göra genom att på olika sätt bedriva politiskt opinionsarbete med den farmaceutiska professionen i fokus. Att samordna professionsfrågor och fackliga frågor kommer också att bli viktigt.

Vad vill du uppnå?
– Farmaceuter är samhällets läkemedelsexperter och jag vill bidra till att den kompetensen nyttjas ännu mer.

Andra läser