Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Facket på Apotekstjänst begär möte med ledningen

Apotekstjänst AB har haft segdragna problem med försenade leveranser av engångsmaterial och svinn av narkotikaklassade läkemedel. Nu begär den fackliga lokalföreningen för farmaceuter ett möte med ledningen om problemen.

Problemen på Apotekstjänst har blivit långdragna med försenade leveranser till fem regioner. Företaget utreds också av Läkemedelsverket efter att narkotikaklassade läkemedel försvunnit och personal som anklagats för stölder har fått sluta.

De 45 farmaceuter som jobbar på företagets dosdispensering har inte berörts direkt av krisen. Farmaceuterna arbetar inte med varuförsörjningen och ingen av dem har heller varit inblandad i misstankar om stölder av narkotikaklassade läkemedel. Men rapporteringen om problemen påverkar ändå personalen negativt.

– Vi blir berörda ändå. Det finns en oro bland våra medlemmar, säger Maria Aronsson, som är ordförande i den fackliga akademikerföreningen som samlar Sveriges Farmaceuters medlemmar på Apotekstjänst AB.

Därför har hon och de andra farmaceuterna i den lokala styrelsen begärt ett möte med ledningen och den nya vd:n Örjan Frid som tillträdde förra veckan. Farmaceuterna har också fått en ny verksamhetschef för Apotekstjänst Dos, den tidigare vd:n för företaget Tomas Hilmo.

– Vi har begärt ett möte med ledningen för att få mer information om vad som händer i företaget och vilka planer som finns framåt, säger Maria Aronsson.

Maria Aronsson har även i en tidigare artikel kommenterat problemen på företaget och hur de påverkar henne och farmaceutkollegorna.

Mest läst