Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny facklig lokalförening i Region Sörmland

En grupp farmaceuter inom Region Sörmland har bildat en egen facklig lokalförening.

Fredagen den 4 oktober samlades en grupp medlemmar i Sveriges Farmaceuter för att starta upp lokalföreningen Region Sörmland. Till ordförande valdes Erik Andersson. Han har lång facklig erfarenhet som före detta ordförande för akademikerföreningen på Kronans apotek.

– Vi farmaceuter har inte haft någon representation i förhandlingarna tidigare och vi vill ha möjlighet att komma närmare besluten, säger han.

Föreningen kommer dels att arbeta med professionsfrågor, dels med villkorsfrågor.

– Vilka är vi och vilken är vår roll i vårdkedjan? Vi vill skapa en legitim plats för kliniska apotekare inom regionen. Självklart kommer vi även att jobba med fackliga frågor som löneutveckling, säger Erik Andersson, som till vardags jobbar som klinisk apotekare på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Antalet kliniska farmaceuter ökar inom regionerna i Sverige vilket gjort att det bildats många nya fackliga lokalföreningar. Ett första steg för föreningen i Sörmland blir därför att samarbeta med fackföreningarna i de andra regionerna.

– Vi vill skapa oss en gemensam bild av vad den generella målsättningen är för oss farmaceuter inom regionerna, säger Erik Andersson.

Andra läser