Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronan stänger nio apotek

Kronans Apotek lägger ner nio apotek fram till första kvartalet 2020. Totalt berörs 83 anställda.

I somras startade fackliga förhandlingar om förändringar på Kronans apotek som ägs av Oriola-koncernen. Totalt berörs 83 tjänster i Sverige och i Finland. De apotek som med säkerhet kommer att stängas i Sverige är Hammarö, Värnhemstorget i Malmö, Lövgärdet i Angered, Djurgårdsstaden i Stockholm och Trelleborg. Det pågår fortfarande lokala fackliga förhandlingar kring fyra apotek.

Majoriteten av de anställda kommer att erbjudas andra tjänster i företaget, enligt Oriola. Orsaken till nedläggningen uppges vara hård konkurrens och vikande kundunderlag. Samtidigt startar Kronans Apotek sju nya apotek i år på platser där man hoppas få mer lönsamhet.

– Apoteksbranschen är stadd i förändring där allt fler produkter handlas online vilket ytterligare påskyndar omstruktureringen på marknaden, säger Anders Torell, affärsområdesdirektör för konsumentdelen på Oriola i ett pressmeddelande

Mest läst