Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Astra Zeneca nyanställer 250 personer

Astra Zeneca satsar och skapar flera hundra nya jobb i Södertälje där konsulter nu ska fastanställas.

250 nya jobb skapas när läkemedelsbolaget tänker fastanställa sina konsulter, främst inom produktionen, skriver Svenska Dagbladet. Målet är att få ner andelen konsulter till 10 procent, och att ingen ska behöva vara konsult i mer än ett år.

Företaget uppger att de behöver säkra kompetensen för framtiden och att konsulter inte är rätt för dem.

– Nyanställningarna är en del i ett större övervägande för oss, där det vi egentligen tittar på är framtiden. Nästa årtionde kommer det vara ett stort fokus på digitalisering och vi gör det här för att se till att vi når framgång, säger Derek Seaborn, chef för produktionen i Södertälje på Astra Zeneca, till Svenska Dagbladet.

Eftersom nyanställningarna sker inom produktionen på fabrikerna handlar det enbart om arbetstillfällen inom LO-kollektivet, uppger Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca, för Svensk Farmaci.

Bolaget har fått lägga stora summor på att förbereda sig inför brexit och att  bygga upp ett  nytt laboratorium i Södertälje, som ska göra många av de tester som tidigare gjordes i Storbritannien.

Men anställningarna nu handlar inte om att flytta resurser från Storbritannien till Sverige.

– Det här handlar bara om vårt behov av kompetensförsörjning inför framtiden, och har inget att göra med andra saker som pågår, säger Derek Seaborn till Svenska Dagbladet.

Förutom de 250 nyanställningarna inför bolaget ett nytt lönesystem som är kompetens- och prestationsbaserat. Det ska tydliggöra för medarbetarna vad de ska göra för att kunna utveckla sig.

Andra läser