Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Prisas för sin apoteksforskning

Sofia Kälvemark Sporrong tilldelas pris för sin forskning om vilken roll apoteken och apoteksfarmaceuterna spelar för en god läkemedelsanvändning. 

Det är Apotekarsocietetens Rune Lönngren-pris som tilldelas Sofia Kälvemark Sporrong, som i dag är verksam som lektor och forskargruppsledare för samhälls- och klinisk farmaci vid Köpenhamns universitet.

– Det känns väldigt hedrande att min forskning uppmärksammas på det här sättet. Apotek och apotekspersonal kan på olika sätt ha en avgörande betydelse för läkemedelsanvändningen, säger Sofia Kälvemark Sporrong enligt ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt finns potential för att utveckla deras roll så att de i ännu högre grad blir en integrerad del av hälso- och sjukvården. På så sätt ökar också den nytta som enskilda patienter får av sin läkemedelsbehandling.

Priset är på 25 000 kronor och prisutdelningen sker under Apoteksforum på Kistamässan i november.

Andra läser