Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Efterlyses: farmaceuter som gjort avtryck

Vilka tycker du ska bli Årets Farmaceut och Årets Farmacistudent? Nu är det fritt fram att nominera kandidater.

Årets Farmaceut delas ut av Sveriges Farmaceuter varje år till en apotekare eller receptarie som gjort särskilt avtryck.

Utmärkelsen tilldelas ”en farmaceut som verkar eller har verkat i Sverige och genom sina insatser inom den praktiska farmacin har bidragit till att förstärka, utveckla eller befästa farmacins roll i samhället”.

Priset instiftades 1983 av dåvarande Bristol Myers AB och delas ut av Sveriges Farmaceuters styrelse. Priset består av äran och 10.000 kronor.

Bland tidigare pristagare finns alltifrån Losecuppfinnare till tongivande receptarier på apoteksgolvet. Förra året gick utmärkelsen till Anna Montgomery. 

Nu efterlyser förbundet nomineringar om vem som ska utses till Årets Farmaceut 2019. Läs mer på förbundets hemsida.

Sveriges Farmaceuter delar sedan 2015 även ut utmärkelsen Årets Farmacistudent och nomineringen är öppen även dit.

Syftet med utmärkelsen är att “uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters studier/utbildning, och på så sätt inspirera farmacistudenter till engagemang i sin profession.”

Läs mer och nominera kandidater till Åres Farmacistudent här.

Förra året gick utmärkelsen till Elin Svedin.

Pristagarna tillkännages i samband med Internationella Farmaceutdagen den 25 september, och får möjlighet att presentera sig själva vid en föreläsning som förbundet ordnar under hösten.

 

Mest läst