Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmacistudenter fick inspiration inför arbetslivet

Nätverkande och inspiration inför arbetslivet stod på agendan när apotekar- och receptariestudenter från hela landet träffades i Stockholm i helgen.

I lördags deltog 19 examensstudenter från landets apotekar- och receptarieutbildningar på inspirationsdagen “Framtidsfarmaceuterna” i Stockholm som ordnas av styrelsen för Sveriges Farmaceuters studentsektion.

Under evenemanget fick studenterna delta i olika föreläsningar och workshops för at få inspiration inför sitt framtida yrkesliv. Tanken med dagen är även att studenterna ska få möjlighet att träffa och nätverka med både andra apotekar- eller receptariestudenter i slutet av utbildningen, och yrkesverksamma farmaceuter från olika branscher.

Enligt Ava Joher, ordförande i studentsektionen, var inspirationsdagen en framgång.

– Övergripande var alla 19 deltagare superimponerade över inspirationsdagen och uppskattade den jättemycket, säger Ava Joher och tillägger:

– Till och med de fyra farmaceuter som ställde upp som inspirationsföreläsare tyckte att dagen var ett bra initiativ och att de önskade att det funnits något liknande när de själva studerade.

Bland föreläsarna fanns bland andra en klinisk farmaceut, en medicinsk utredare och en produktutvecklare. Dessutom föreläste förbundets studentansvarige Nathalie Ahnemark Levin, som bland annat gav studenterna verktyg för att lyckas med Linkedin.

Mest läst