Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”En kompass för ditt karriärval”

BLOGG Valen kan kännas överväldigande för den farmaceut som ska ta klivet ut i arbetslivet. Därför bjuder vi in till en heldag som ger en unik inblick i olika branscher, skriver Saida Yasin i Sveriges Farmaceuters studentsektion.

Hej alla läsare, det är Saida Yasin här, och i detta fall skriver jag i egenskap av projektledare för evenemanget Framtidsfarmaceuterna.

För tredje året i rad anordnar vi på studentsektionen Framtidsfarmaceuterna, den 11 maj. Ett event där vi erbjuder våra studentmedlemmar ett lärorikt och inspirerande tillfälle att vidga sina vyer inför sina framtida karriärsval.

Evenemanget är utformat för att du som snart nyexaminerad receptarie och apotekare ska få en inblick i vilka karriärsval som står framför dig, och hur du mer konkret kan gå tillväga för att uppnå dem.

Dagen kommer att vara fullspäckad med föreläsningar, workshops och experttips på hur du stärker ditt personliga varumärke. Just nu är arbetet i full rullning och vi håller nu på att boka in föreläsare från alla olika sektioner inom den farmaceutiska branschen.

Som projektledare känns det häftigt att få vara med att styra upp denna värdefulla dag. Att man som snart nyexaminerad känner sig överväldigad över de val man ställs inför tror jag många känner igen sig i. Delvis på grund av att man i tre eller fem års tid haft det som komma skall, varje termin, serverat på ett silverfat.

Genom att få möjlighet att diskutera med examinerade farmaceuter inom olika branscher gällande deras yrken, arbetsuppgifter och hur de gick tillväga för att få sina tjänster hoppas vi att Framtidsfarmaceuterna kan agera kompass i det vägval vi står inför.

Så vad krävs för att kunna delta vid detta unika tillfälle? Receptet är enkelt, du behöver bara vara medlem i Sveriges Farmaceuter och göra en anmälan via länken nedan senast den 29 mars kl 12.00, men antalet platser är begränsat.

Vi i styrelsen för studentsektionen ser verkligen fram emot denna fullspäckade heldag tillsammans med er. Missa inte din chans att vara med – anmäl dig gärna idag!

Saida Yasin, ledamot i styrelsen för Sveriges Farmaceuters studentsektion

Om Framtidsfarmaceuterna

När? Den 11 maj kl 10-17.

Var? Elite Palace Hotel i Stockholm. Ni framtida farmaceuter som bor utanför Stockholm behöver inte oroa er då resa tur/retur ingår, utöver mat och fika.

Anmälan: Läs mer om dagen och anmäl dig på Sveriges Farmaceuters webb senast den 29 mars kl 12.00.

Mest läst