Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Uli Hacksell tar över på Medivir

Farmaciprofilen Uli Hacksell kliver fram när bioteknikföretaget Medivir ska fokusera mer på klinisk utveckling och byter vd med omedelbar verkan.

Den nuvarande vd:n för Medivir, Christine Lind, fick i går lämna sin post med omedelbar verkan. I stället tillsätts Uli Hacksell som tillförordnad vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han ingår i dag i Medivirs styrelse.

Orsaken till det snabba bytet uppges vara att Medivir ska fokusera tydligare på den kliniska utvecklingen av sina läkemedelskandidater.

– Det kräver en stark ledning för att försäkra att bolagets fokus rakt igenom ligger på den kliniska utvecklingen. Uli är synnerligen kvalificerad att ta över ledarskapet och hans dokumenterade erfarenhet från klinisk utveckling blir en stor tillgång för Medivir, säger styrelseordförande Anna Malm Bernsten, i pressmeddelandet.

Uli Hacksell är ett känt ansikte för många farmaceuter. Han har bland annat varit professor i organisk kemi vid Uppsala universitet och har under flera decennier haft ledande befattningar inom olika läkemedels- och bioteknikföretag.

– Jag ser fram emot denna uppgift i ett mycket viktigt skede för Medivir. Styrelsen har arbetat på en plan för att koncentrera Medivirs ansträngningar på bolagets starka kliniska projektportfölj med banbrytande cancerläkemedel och potentiella blockbusters. Jag kommer inom kort att presentera de åtgärder som blir aktuella, säger Uli Hacksell i pressmeddelandet.

 

Mest läst