Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon gör ny podd för farmaceuter

Med “Farmaceutpodden” vill Isabella Stenmark skapa en plattform där farmaceuter kan utbyta goda – och mindre goda – erfarenheter med varandra.

– Jag tror att det hehövs ett forum där vi kan lära av varandra, säger Isabella Stenmark, som gärna kallar sig “yrkesstolt” apotekare.

Till vardags arbetar Isabella Stenmark på apotek i Göteborg och hon har bloggat för Svensk Farmaci sedan 2011.

Podden riktar sig till alla farmaceuter och tanken är att blanda intervjuer med inspirerande personer, med frågeställningar och tankar som rör kåren.

Idén till att starta en podd fick Isabella Stenmark i våras, i samband med att hon själv lyssnade mycket på poddar om träning som en förberedelse för att springa Göteborgsvarvet.

– Dagarna före loppet satt jag på min balkong och skrev ett blogginlägg där funderade över varför de fel vi förebygger på apotek, genom vår förmåga att kommunicera med kunden, inte uppmärksammas särskilt ofta. Allvarliga felexpeditioner uppmärksammas ju däremot ibland av media, men jag tyckte att det var synd att det aldrig finns utrymme för att lyfta fram de fel vi förebygger. I förbifarten nämnde jag en farmaceutpodd i bloggen. Efter det hörde läsare av sig – och jag fick känslan av att det kanske inte var en så dum idé med en farmaceutpodd, berättar Isabella Stenmark.

Vad kommer podden att handla om?

– I första hand ämnen som berör farmaceuter. Men jag brukar säga att farmaceuten har många strängar på sin lyra, därför kan podden komma att handla om olika saker. Med viss risk för att jag kommer att fokusera på ämnen jag tycker är roliga och intressanta, i hopp om att det är fler som delar min mening.

Berätta lite om dig själv!

– Jag är född och uppvuxen i Göteborg och jag engageras av att lära mig nya saker inom farmacins breda område och tycker det är viktigt att försöka vara uppdaterad. Min dröm var länge att bli radiojournalist och att få rapportera när ishockeylaget Tre Kronor spelade. Att driva en podd är det närmaste radio jag kan göra i min roll som apotekare – och idag ligger farmaci mig närmare om hjärtat än ishockey.

Podden produceras av Isabella Stenmark, men kommer att finnas att lyssna på här på svenskfarmaci.se.

I premiäravsnittet intervjuar Isabella Stenmark en av sina förebilder, sin tidigare chef Frida Bexell. Du hittar avsnittet här.

Mest läst