Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Han lämnar Apoteksföreningen

Robert Svanström lämnar tjänsten som chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening och går till läkemedelsindustrin.

Apotekaren Robert Svanström har arbetat i fem år på apotekens branschorganisation, där han jobbat med frågor som bland annat farmaceutiska tjänster, utbildningsfrågor och branschens kvalitets- och säkerhetsfrågor.

–   Det har varit spännande år, med roliga frågor i en väldigt trevlig bransch. De beslut som Apoteksföreningen fattar har potential att beröra många människor vilket är en fantastisk förmån. Så det var inget lätt beslut att säga upp mig.

– Så varför byter du jobb?

Innan jag började på Apoteksföreningen jobbade jag på ett apotek som jag också var med om att starta. Så nu har jag gjort ganska mycket inom apoteksbranschen och känner mig nyfiken på läkemedelsindustrin.

Robert Svanström går till rollen som Head of market access på läkemedelsföretaget Bayer, och kommer därmed att arbeta med att nya läkemedel ska nå fram till patienterna.

Men han vill fortsätta att engagera sig i apoteksbranschen.

– Ja, på ett eller annat sätt. Jag är ju apotekare och hade ett stort engagemang redan innan jag började på Apoteksföreningen. Sen får vi se inom vilket forum det blir, säger Robert Svanström.

Mest läst