Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny mässa lockar med gediget program

Ett seminarieprogram på ”en helt ny nivå” kan förhoppningsvis dra många besökare till nya Apoteksforum, tror en av mässans arrangörer.

Den 9-10 oktober är det premiär för Apoteksforum på Kistamässan i Stockholm. Den är en vidareutveckling av den tidigare mässan Apotek & Egenvård och riktar sig till alla som arbetar inom apoteksbranchen.

Hittills har drygt 400 besökare anmält sig, enligt Bo Magnusson, som är vice vd för Bra mässor, en av arrangörerna.

– Det är fler föranmälda än tidigare år och de flesta registrerar sig först veckorna innan mässan, så det ser lovande ut. Vi hoppas på över tusen besökare totalt, säger Bo Magnusson.

Apoteksforum ska enligt arrangörerna innehålla mindre kosmetik och mer apotek än vad Apotek & Egenvård gjorde. För att höja kvaliteten har årets seminarieprogram tagits fram tillsammans med Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet Läkemedelsakademin, som också är medarrangör.

– Programmet är otroligt starkt och har en helt annan nivå när det gäller kvalitet och innehåll än tidigare event på apoteksområdet. Det beror också på att vi samarbetar med så gott som alla aktörer i branchen, säger Bo Magnusson.

Bland programpunkterna finns en djupdykning i de senaste kunskaperna inom hjärt-kärlområdet, liksom ett seminarium om hur apoteken kan bidra i kampen mot antibiotikaresistens.

Ett annat av inslagen handlar om hur man på apotek kan använda sig av ljud för att förbättra kundupplevelsen.

Sveriges Farmaceuter kommer att vara på plats på mässan med en monter, där alla besökare chans att träffa en ombudsman under 15 minuter för att prata om fackliga frågor, till exempel anställningsvillkor, arbetsrätt eller lön.

Dessutom kommer sakkunniga från förbundets förhandlingsavdelning hålla en föreläsning där de delar med sig av sina bästa tips för framgångsrika förhandlingar.

Här kan du ta del av hela mässprogrammet.

Andra läser