Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

FIP-kongress i säckpipornas land

FIP 2018: Brittiska Royal Pharmaceutical Society, RPS, står som värd för den 78:e FIP-kongressen i Glasgow, Skottland, som inleds på söndag. Svensk Farmacis finns på plats.

Årets kongresstema lyder ”Pharmacy – transforming outcomes”. Invigningen sker på söndag då FIP:s president Carmen Pena och RPS:s dito Ash Soni håller invigningstal.

På kongressen i Seoul i fjol utlovade den skotska delegationen en spektakulär invigning med en orgie i säckpipor. Det återstår dock att se om skottarna lyckas övertrumfa fjolårets färgstarka koreanska show med det världskända K-pop-bandet Red Velvet.

Rekordmånga anmälningar hade gjorts före Glasgow-kongressens första deadline i maj, cirka 2 000 stycken, men i vanlig ordning väntas betydligt fler till kongressen.

Svensk Farmaci kommer att bevaka kongressen på plats – en rad artiklar kommer i vanlig ordning att finnas i Svensk Farmaci nr 5.

Vår FIP-bevakning gör att vi tvingas dra ned något på den dagliga nyhetsuppdateringen på sajten nästa vecka. Den kommer att inskränka sig till de fem återstående riksdagspartiernas svar på vår enkät inför valet.

Mest läst