Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Patientmedverkan i fokus på förbundets FIP-seminarium

Om en knapp vecka inleds årets FIP-kongress i Glasgow, Skottland. Sveriges Farmaceuter anordnar denna gång ett eget seminarium med Alan MacDonald, ordförande i skotska TLV:s beslutsnämnd.

SMC, Scottish Medicine Consortium, är en ungefärlig motsvarighet till svenska TLV.

SMC är kända för en unik arbetsmodell för patientinkludering i sitt prioriteringsarbete. Alan MacDonald och Jennifer Dickson, koordinator för patientdeltagande på SMC, kommer att berätta om modellen på Sveriges Farmaceuters frukostseminarium på FIP-kongressen. Myndigheten är också känd för sin relativa snabbhet.

– Vi bjuder i första hand in delegater från Sverige och våra systerorganisationer i Norden. Vi har redan drygt 30 anmälningar till seminariet, säger Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter som kommer att delta på FIP-kongressen.

Seminariet hålls på måndagen den 3 september klockan 7.30.

Mest läst