Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rekordstort intresse för att presentera på FIP

Över tusen abstracts från 80 länder har skickats in till årets FIP-kongress i Glasgow, vilket är nytt rekord. Svensk Farmaci har talat med en av de svenskar som åker dit för att presentera.

Tidigare i år gick Sveriges Farmaceuter ut med uppmaningar att skicka in abstracts till den internationella farmaceutfederationen FIP:s årliga kongress i Glasgow 2-6 september.

Om det är dessa propåer som gett resultat låter vi vara osagt, men faktum är att FIP-kansliet fått in rekordmånga abstracts från hela världen i år: över tusen stycken.

En av de som skickat in ett abstract är Claes Jagensjö, apotekare och andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Tillsammans med Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet, kommer han att presentera en poster om Senna-projektet som syftar till snabbare introduktion av nyanlända farmaceuter på arbetsmarknaden.

Du har deltagit vid flera tidigare kongresser. Vilket är ditt generella intryck av den vetenskapliga kvaliteten på FIP-kongresserna?

– Mitt intryck är att kvaliteten varit ganska blandad. Men det stora är att många presenterar projekt från verkligheten och man kan hitta många idéer och praktiska lösningar, säger Claes Jagensjö.

Andra läser