Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nyanlända får olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring kommer att ingå för nyanlända medlemmar i Sveriges Farmaceuter.

Normalt kan personer som saknar svenskt personnummer inte teckna personförsäkringar i Sverige, men nu har Akademikerförsäkring tagit fram en olycksfallsförsäkring för nyanlända akademiker som är med i ett fackförbund som är anslutet till försäkringsbolaget. Försäkringen ska ingå som en gratis förmån i medlemskapet för exempelvis nyanlända farmaceuter.

Sveriges Farmaceuter är ett av förbunden som äger Akademikerförsäkring och har arbetat för att få till den nya förmånen.

– Tack vare att vi är delägare i Akademikerförsäkring kan vi påverka vilka försäkringar som erbjuds. Många nyanlända är studenter och har en särskilt utsatt ekonomi och det är därför viktigt att stötta dem. Sverige behöver fler farmaceuter och vi vill kunna hjälpa våra nyanlända medlemmar som bidrar till att uppnå det målet, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör för Sveriges Farmaceuter.

Andra läser