Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Senna fortsätter även 2018

Sveriges Farmaceuters projekt Senna för nyanlända har beviljats medel från Arbetsförmedlingen.

Under förra året har Sveriges Farmaceuter anordnat ett antal aktiviteter för att stötta nyanlända farmaceuter på vägen mot arbete i Sverige. Nu står det klart att Senna, som projektet heter, har fått medel från Arbetsförmedlingen att fortsätta även i år.

– Det här är mycket glädjande. Det är viktigt för de nyanlända farmaceuter som kommit hit att de får hjälp att arbeta inom sina yrken här. Men det är också väldigt viktigt för Sverige att vi tar tillvara den kunskap och kompetens som de här farmaceuterna har, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Sveriges Farmaceuter har sökt anslag för projektet tillsammans med Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel.

Andra läser