Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Även Roche flyttar till Solna

Roche samlar diagnostik och läkemedel under ett tak i en ny byggnad. Precis som många andra läkemedelsföretag valde man att satsa på Solna.

Det var i oktober som Rocheföretagen i Sverige, som tidigare funnits i Liljeholmen och Bromma, flyttade in i ett nytt gemensamt kontor i Solna. Den omfattande diagnostikverksamheten och läkemedel hamnar därmed under samma tak.

“Genom att olika kompetenser från Roche AB och Roche Diagnostics kommer närmare varandra är vi övertygande om att vi kan skapa mer värde för patienter, vården och samhället”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

– Vi ser många fördelar med att flytta ihop. Genom att vi sitter i samma hus kan vi ha daglig kontakt för att hitta rätt lösningar för vården. Vården frågar allt mer efter helhetslösningar, som att genom ett diagnostiskt test kunna skräddarsy vilken behandling en cancerpatient ska ha och att kunna följa den effekt behandlingen ger, säger Jonas Edström, policychef på Roche och projektledare för flytten till det nya huset, i ett pressmeddelande.

Bolagen fortsätter dock att vara separata organisationer och juridiska enheter.

Kontorshuset i Solna, som har fem våningar och är på 3 500 kvadratmeter, har byggts av Skanska. Det rymmer utbildningscenter med diagnostiska instrument och många olika typer av arbetsplatser och möteslokaler.

– Jag tror att vi kommer att stormtrivas här. Det finns bra kommunikationer och gott om bra lunchställen och annan service i närheten. Dessutom är det nära till Karolinska sjukhuset och Karolinska institutet, som vi har en hel del samarbeten med, säger Jonas Edström.

Som vi skrivit tidigare är Solna läkemedelsföretagens favoritkommun, såväl Takeda, Meda, BMS, Abbvie, Johnson&Johnson och Bayer finns i kommunen sedan tidigare. Dessutom ligger MSD och Pfizer nära kommunens gräns i Stockholm respektive Sollentuna.

Andra läser