Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceutkompisar prisas

Farmaceutkompisarna Boel Öhrner och Mohammed Tarchehani i Västerås får årets Nippestipendium av Farmaceuter utan Gränser. Apotekarsocietetens omstöpta pris Bästa patientinformation gick till läkemedelsbolagen Pfizer och BMS.

I samband med svenska Farmaceuter utan Gränsers (FuG) årsmöte på Läkemedelskongressen i Stockholm idag delades årets Nippestipendium ut till Boel Öhrner och Mohammed Tarchehani från Västerås.

De får stipendiet för “sina individuella och gemensamma engagemang för att förenkla för nyanlända farmaceuter i Sverige”.

Boel har varit aktiv volontär inom FuG och föreningens projekt Farmaceutkompis. Mohammed är ansvarig för farmaceuterna inom föreningen Framtida Vårdpersonal och är även han aktiv i Farmaceutkompis.

– Deras lokala arbete i Farmaceutkompis Västerås har varit en inspiration för andra regioners farmaceutkompisar. I Västerås arrangerade de nätverkande aktiviteter för farmaceuter som ledde till att media uppmärksammade såväl Boel och Mohammed som farmaceut-kompisar, men också de utmaningar och möjligheter som nyanlända farmaceuter i Sverige ställs inför. Boel och Mohammed personifierar hur vi alla, etablerade och nyanlända farmaceuter tillsammans, kan göra skillnad, säger Lars Rönnbäck, styrelseordförande i svenska Farmaceuter utan Gränser.

Vid Läkemedelskongressen delades också priset Bästa patientinformation ut för första gången – en omarbetad variant av det tidigare priset Bästa bipacksedel.

Priset gick till läkemedelsbolagen BMS och Pfizer för deras gemensamma patientstödsprogram för personer som får det blodförtunnande läkemedlet apixaban (Eliquis). Läs mer om patientstödet i Läkemedelsvärldens artikel här.

Andra läser