Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nya aktörer på väg inom e-handel

Efter Apoteas framgångar är nu flera nya e-handelsaktörer på väg att starta upp i apotekssektorn. Den senaste, iApotek, har skrivit avtal med Bonver om en logistiklösning och inväntar apotekstillstånd.

Den nya e-handelsaktören iApotek, som än så länge bara säljer vissa receptfria läkemedel, har skrivit avtal med Bonver (som också driver Apotekstjänst AB, reds anm) för att kunna använda deras logistiklösning.

”Det gör att vi kan ha fler varor på lager, erbjuda snabbare leverans, samt fler fraktalternativ”, skriver iApotek i ett pressmeddelande.

Nästa steg för bolaget är att integrera en lösning som möjliggör receptexpeditionsstöd i e-handelsplattformen, som sedan ska godkännas av E-hälsomyndigheten. Efter myndighetens godkännande ska ansökan om öppenvårdsapotekstillstånd skickas till Läkemedelsverket.

Informationen om det nya bolaget iApotek är än så länge knapphändig. Svensk Farmaci har sökt bolagets vd Beatrice Sederowsky för att ställa frågor om den planerade verksamheten.

Vi skrev nyligen om en annan planerad satsning inom distanshandel med läkemedel som bland annat Axfood står bakom.

Det företaget heter Hubia, men när nätapoteket lanseras kommer det att bli under ett annat namn.

I kommande utgåvor av Svensk Farmaci skriver vi i mer fördjupad form om denna utveckling och hur den påverkar farmaceutrollen.

Andra läser