Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bratislava får toppbetyg

Det är inte bara Stockholms låga betyg som väckt förvåning i EMA:s tekniska värdering av föreslagna byggnader i EMA-anbuden. Bratislava rankas som en i princip felfri kandidat i detta avseende.

Sveriges erbjudande när det gäller lokaler rankades som ett av de sämsta i EMA:s tekniska genomgång av anbuden som publicerades häromdagen. Faktum är att det, som Politico också uppmärksammat i en artikel, bara är Sofia och Maltas bud som rankas som sämre i lokalfrågan.

Som vi skrev tidigare idag planerar Sverige att protestera mot EMA:s värdering under ett möte för EU-ambassadörer under morgondagen.

Desto bättre gick det för Slovakiens huvudstad Bratislava, som kan dra nytta av att staden bara ligger fem mil från Wien som har bättre kommunikationer. Vid sidan av bland annat Köpenhamn och Amsterdam rankas Bratislava som en i princip felfri kandidat när det gäller lokaler för EMA.

Resultatet för den slovakiska huvudstaden går på tvärs mot utfallet i EMA:s egen personalenkät som offentliggjordes förra veckan. Eftersom en så liten andel av EMA-personalen vill följa med beskrevs en flytt till Bratislava – och sju andra kandidatstäder – som en folkhälsorisk.

Enligt Politico distribuerades EMA:s värderingar, tillsammans med en konfidentiell version av EU-kommissionens bedömning av anbuden, till medlemsstaterna som beslutsunderlag i lördags.

Mest läst