Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteksmässa utan apotek

Mässan Apotek & Egenvård får kritik för att sakna apoteksinnehåll.

Förra veckan hölls mässan Apotek & Egenvård i Kista utanför Stockholm. En av besökarna var Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg. Han är kritisk till frånvaron av apotek på mässan och menar att det knappt är någon egenvård heller.

– Bland utställarna såg jag inte en enda apoteksaktör och inte heller några läkemedelsföretag. Det fanns några enstaka utställare av medicintekniska produkter. De första åren var det här en mässa som apoteksaktörer och läkemedelsföretag var en naturlig del av, men nu handlar den nästan bara om kosmetika, säger han.

Christer Borg anser att ordet apotek bör strykas ur namnet eftersom det inte finns några apotek på mässan.

– Jag tycker inte att det är en apoteksmässa längre utan en mässa som handlar om skönhetsprodukter.

I seminarieprogrammet fanns det däremot punkter om apotek eller läkemedel. En av dem handlade om förslaget i Apoteksmarkandsutredningen som går ut på att det enbart ska finnas farmaceuter i receptkedjan.

– Det var en bra diskussion, men vi som var där var sammantaget kanske tio personer varav tre kom från fackförbunden. I övrigt var det ganska få seminariepunkter som hade bäring på apoteksverksamhet, säger Christer Borg.

Senare idag kan du läsa en intervju med mässans projektledare där hon bemöter kritiken.

Andra läser