Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Janna Valik blir ny chef för E-hälsomyndigheten

Den nya generaldirektören ska tillträda före midsommar. Facket på myndigheten välkomnar att en ny chef har utsetts.

Sedan E-hälsomyndighetens tidigare generaldirektör Torsten Håkansta sade upp sig har myndigheten varit utan ordinarie högsta chef. I dag, torsdag, beslutade regeringen på ett regeringssammanträde att Janna Valik blir ny generaldirektör.

Janna Valik är utbildad socionom med examen från Göteborgs universitet. Hon har tidigare varit generaldirektör för migrationsverket och sedan för Boverket som hon lämnade i slutet av förra året. Hon tillträder den nya tjänsten redan den 19 juni.

Facket på myndigheten välkomnar att det nu är klart vem som blir ny generaldirektör.

– Vi är otroligt glada att äntligen få en permanent generaldirektör på plats. Det är viktigt för att kunna jobba långsiktigt och kunna satsa framåt igen, säger Emmeli Gross, ordförande för akademikerföreningen på myndigheten, till Svensk Farmaci.

Andra läser