Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Landstingsanställda farmaceuter träffades i norr

För nionde gången höll apotekare och receptarier som arbetar i regioner och landsting en gemensam nätverksträff. I år hölls den på Folkets Hus i Umeå.

Pia Seidel, apotekare på Norrlands universitetssjukhus ingick i den arbetsgrupp som anordnade träffen tidigare den här månaden.

Hur många kom?

– 125 personer från olika delar av landet. Vi är väldigt glada över att vi blev så många och deltagarna verkar nöjda med programmet.

Vad hade ni för fokus för träffen i år?

– Vi är en ganska spretig grupp som jobbar med rätt olika saker. Därför hade vi tre spår. Ett som var inriktad mot klinisk farmaci, ett om ordnat införande och ett om läkemedelsinformation. Vi hade också föreläsningar för alla som deltog, bland annat om vård på distans, antibiotikaresistens och hepatit C.

Var det några nyheter i år jämfört med tidigare?

– Det här var första gången som vi hade ett spår om läkemedelsinformation. Jag arbetar själv med det och vi som ordnade träffen ansåg att det var viktigt att få med det. Vi märkte på work-shopen att det finns ett stort behov av att träffas och utbyta erfarenheter.

Hur ser framtiden ut för apotekare och receptarier i regioner och landsting?

– Den ser ljus ut. Vi blir fler och fler och det finns gott om arbetsuppgifter. Problemet är ekonomiskt, att landstingen ibland tänker kortsiktigt och inte vill investera i nyanställningar.

Andra läser