Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Jobbhjältar får chans till pris

Sveriges Farmaceuter instiftar ett pris till personer som gör insatser för bättre arbetsmiljö. I höst utses Årets arbetsmiljöhjälte för första gången.

I en rapport som Sveriges Farmaceuter presenterade tidigare i år framgick att arbetsmiljön på apotek är eftersatt. Nu instiftar förbundet ett pris för att uppmärksamma personer som gör goda insatser för att förbättra arbetsmiljön. Det gäller både inom industri, på apotek och inom offentlig sektor, det vill säga alla ställen där förbundets medlemmar finns.

– Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet, så hur vi mår där är viktigt. En god arbetsmiljö påverkar personalens välbefinnande och hälsa, och företagens lönsamhet. Den som gör insatser för att förbättra arbetsmiljön är värd att premieras, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Priset kan till exempel gå till en medarbetare, ett skyddsombud eller en chef. Jenny Harlin hoppas att utmärkelsen kommer att fungera som en morot för fler att satsa på arbetsmiljö.

– Det här priset stärker varumärke och attraktionskraft för både hjälten och arbetsplatsen. För på en arbetsplats som fått pris för sitt arbetsmiljöarbete lär man ju ha lättare att rekrytera. Det ska bli spännande att ta del av nomineringarna – jag vet att det finns många arbetsmiljöhjältar där ute, säger hon.

Priset delas ut för första gången på skyddsombudens dag den 25 oktober. På Sveriges Farmaceuters webbplats finns mer information om det nyinstiftade priset.

Andra läser