Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Examenshelgen kan kickstarta karriären

STUDENTBLOGGEN: Sveriges Farmaceuters studentsektion anordnar en examenshelg i maj där deltagarna får träffa farmaceuter från många delar av branschen. Sista anmälningsdag är den 7 april.

Hej! Idag är det jag, Ava, som skriver. Jag tänkte bara berätta lite om vad som är på gång just nu för alla examensstudenter inom de farmaceutiska fakulteterna.

Vi har anordnat en examenshelg, ”FramtidsFarmaceuterna – en examenshelg för dig som tar första steget ut i karriären” (flashigt namn, I know!) som tar plats första helgen i maj.

Vi kommer att bland annat ha paneldiskussioner, CV-workshops, föreläsningar som rör examenstudenternas framtid med mera.

Hela helgen är utformad för att i princip visa de valmöjligheter man har som nyexad farmaceut. Vi kommer även berätta vilka fallgropar man kan hamna i vid sitt första jobb och även hur facket hjälper dig undvika dessa.

Just nu har vi i studentsektionens styrelse fullt upp! Vi kollar upp allt från hotell och mat till föreläsare för våra ärade gäster. För att det är ju allt detta ni kommer att få; hotell, mat och en massa viktig kunskap att ta med sig ut i arbetslivet.

Jag vet, ni tänker säkert ”åh, hela utbildningen har varit fullspäckad med föreläsningar” men vi har faktiskt inte haft någon som berättar om vad man kan jobba med eller hur man gör för att få sitt drömjobb.

Och många av er tänker säkert att ni redan har koll på vad man kan jobba med som farmaceut, men jag kan garantera er att branschen är betydligt mycket bredare än vad man tror.

Vi kommer att hämta några som nyligen tagit examen och låta dem berätta om vad de hittills gjort och framför allt hur de burit sig åt för att komma dit de är idag.

Eftersom Sveriges Farmaceuter betalar för helgen har vi tyvärr begränsat antal platser, så skynda med att skicka in era anmälningar! Sista dagen är den 7 april! Läs mer här.

Ava Joher

Andra läser