Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förbundet siktar på treårigt avtal

Parterna inom industrin har kommit överens om ett nytt avtal. Baserat på detta siktar Sveriges Farmaceuter nu på ett treårigt avtal i de pågående avtalsförhandlingarna inom apotek.

Avtalet löper på tre år och innehåller ett löneökningsutrymme på 2 procent per år, plus en ökad avsättning till delpension/flexpension.

– Detta innebär att övriga parter på svensk arbetsmarknad nu har fått ett riktmärke för sina förhandlingar. För oss i Sveriges Farmaceuter innebär industrins avtal att vi i de pågående förhandlingarna om nya apoteksavtal med Svensk Handel respektive med Almega kommer att ta sikte på ett treårsavtal, säger förbundets förhandlingschef Christer Borg.

– Just nu har vi inte fått så mycket mer information om innehållet i industrins avtal, men vi kommer att få information genom Sveriges Ingenjörer inom kort och då kan vi få en helhetsbild av innehållet, säger Christer Borg.

Mer information finns på Sveriges Ingenjörers hemsida.

Mest läst