Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekstjänst får fortsätta

Apotekstjänst får fortsätta att leverera dosläkemedel i Mellansverige även efter den 1 april, sedan bolaget vunnit sju landsting och regioners gemensamma direktupphandling.

Turerna kring de sju mellansvenska landstingens senaste gemensamma upphandling av dosdispenserade läkemedel har varit många.

Först vann Svensk Dos AB uppdraget, som idag utförs av Apotekstjänst AB. Men Apotekstjänst överklagade och fick rätt på en punkt, vilket gjorde att landstingen fick ta om upphandlingen. Anbudstiden i denna omgjorda upphandling pågår fram till den 18 april.

För att säkra leveranserna även från den 1 april i år, då befintligt avtal löper ut, tvingades landstingen göra en direktupphandling. Enligt Thomas Lindqvist, informationsapotekare i Region Uppsala, har Apotekstjänst vunnit denna vilket innebär att Lidingöbolaget fortsätter att leverera dosläkemedel i landstingen tills vidare.

Apotekstjänst vann nyligen även dosupphandlingen i fem sydsvenska landsting efter lottning.

Andra läser