Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förbund utan skulder

Sveriges Farmaceuter är efter en större amortering ett skuldfritt förbund. Medlemsantalet växer – liksom kapitalet.

I dagarna amorterar Sveriges Farmaceuter drygt tre miljoner kronor. De banklån som togs för knappt tio år sedan, bland annat för att positionera sig i samband med omregleringen, är därmed slutligt avbetalade.

– Det är en styrka att vi nu gjort oss av med räntekostnaderna kopplade till lånen, säger Claes Jagensjö, andra vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Förbundet har i dagsläget drygt 23 miljoner kronor i värdepapper. Fastigheten på Vasagatan i Stockholm, som förbundet äger 28,4 procent av, är värderad till cirka 150 miljoner kronor. Inköpspriset på 1990-talet var cirka 20 miljoner kronor.

Det gör att förbundet idag har tillgångar på drygt 65 miljoner kronor.

– En stabil ekonomi ger oss styrka och beredskap inför framtiden. Det är viktigt i händelse av konflikt på arbetsmarknaden och som säkerhet inför svårare år. Vid sidan av ekonomin är den positiva medlemsutveckling som vi haft på senare tid mycket glädjande, säger Claes Jagensjö.

Andra läser