Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Räta på ryggen, ni är oerhört viktiga”

Skådespelaren Mikael Tornving peppade Sveriges Farmaceuters förtroendevalda på gårdagens kick off- och inspirationsmöte i Stockholm.

På det välbesökta mötet drillades de förtroendevalda bland annat i förhandlingsteknik, juridik och effektivt styrelsearbete.

– Vi tycker att de förtroendevalda förtjänar en dag som är vikt för bara dem och deras viktiga uppdrag. Det blev ett uppskattat arrangemang som vi absolut vill upprepa framöver. ”Nu flyger jag hem i dubbel bemärkelse” sa en av deltagarna efteråt, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör.

Komikern Mikael Tornving, som har en bakgrund inom sjukvården, avslutade med en personlig betraktelse där han mixade skämt och allvar.

Han lyfte bland annat fram den konflikthantering som ofta är inbyggd i rollen som fackligt förtroendevald, och drog en parallell till en obekväm situation under sin egen tid som befäl under militärtjänstgöringen. Ibland kan det krävas mod att fokusera på en svår arbetsuppgift, och man måste tvinga sig att strunta i vad den närmaste omgivningen tycker i frågan.

Mikael Tornving pekade också på farmaceuternas viktiga men ofta bortglömda roll i samhället och uppmanade åhörarna att räta på ryggen.

Andra läser