Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Möjlighet till lärande och kontaktskapande”

STUDENTBLOGGEN: Sveriges Farmaceuters studentsektion växte med knappt 300 personer under 2016. Nu inleder styrelsen en bloggserie. Studentambassadören Paniz Yousefi i Uppsala är först ut och berättar vad hennes engagemang gett henne hittills under studietiden.

Jag heter Paniz Yousefi, är 20 år och studerar apotekarprogrammet på Uppsala Universitet.

Förutom plugget och mitt engagemang i Sveriges Farmaceuter håller jag på med badminton. Jag både spelar, tävlar och är tränare inom badminton.

Jag har även ett integrationsprojekt för barn eftersom jag tycker att idrott och hälsa har en stor koppling till lärdom.

Att börja studera på apotekarprogrammet var en slump för mig då jag egentligen var intresserad av läkarlinjen men av misstag klickade jag mig in på apotekarprogrammet.

Jag har aldrig tyckt om kemi men alltid varit intresserad av medicin och kroppen. Jag började studera under våren och då hade Uppsala universitet något som kallas för Pharmada (en arbetsmarknadsmässa).

Sveriges Farmaceuter var där och berättade om sin inspirationshelg som dom skulle hålla under våren. En person tog tag i mig och fråga “Vet du vad du vill göra i framtiden? Vet du varför du valt apotekarprogrammet?”

Dessa frågor fick mig att anmäla mig till inspirationshelgen 2016 eftersom jag inte hade någon aning om vad jag gjorde där.

Efter helgen insåg jag vilken bred arbetsmarknad apotekare har och att det ger dig en säker framtid. Jag insåg även att ju mer jag engagerar mig, desto mer kommer jag lära mig om programmet, så det gjorde jag. Jag frågade styrelsen om hur jag kunde engagera mig och därifrån började min resa.

Efter den helgen ansökte jag om att få vara med i Sveriges Farmaceuters studentsektion. Jag ville även engagera mig som studentambassadör för universitetet och var med på ett möte som visade sig vara för Sveriges Farmaceuters lokala styrelse.

Jag var dock fortfarande intresserad av ambassadörsjobbet som jag hade ansökt till, dock denna gång för förbundet istället för universitetet. Höstterminen 2016 började mitt arbete med Sveriges Farmaceuter. Många trodde det skulle bli för tufft att vara ambassadör och samtidigt vara med i den lokala och centrala styrelsen. Men det funkar alldeles utmärkt!

Att arbeta för Sveriges Farmaceuter är otroligt givande och roligt! Om du älskar utmaningar, vill utöka ditt kontaktnät och samtidigt lära dig mycket om programmet, arbetsmarknaden och kamma hem en massa erfarenhet är detta det perfekta jobbet för dig.

Som studentambassadör för Sveriges Farmaceuter får du medverka i massa roliga event och uppdrag där du t ex får lära dig hur du ska hantera problem som kan uppstå. Man får kontakt med många människor och tillsammans kan vi hjälpa varandra i framtiden. Du lär dig väldigt mycket om marknadsföring och retorik eftersom det används hela tiden. Denna kunskap gör att du lär dig förstå andra människor bättre genom olika varianter av kommunikation.

Jag har under min tid på Sveriges Farmaceuter fått vara med på mässor, där jag har pratat med elever och studenter, allt ifrån utbildning till framtidsfrågor. Detta har gjort att jag själv har lärt mig väldigt mycket om förbundet och programmet på ett sätt jag aldrig hade fått veta annars.

Jag var nyligen på SACO Studentråds kongress där beslut fattades kring temat “Våra kompetenser är mer än vår utbildning”. Där fick jag möjlighet att träffa studenter från alla olika program runtom i Sverige, vilket var jätteroligt.

Att arbeta inom Sveriges Farmaceuter är mycket givande eftersom man får lära sig så mycket mer än man anar och samtidigt få en möjlighet till att träffa människor på helt olika fronter. På den korta tiden jag har varit studentambassadör har jag lärt mig väldigt mycket om hur man ska hantera andra människor vid problem och vända det till något positivt.

Jag hoppas ni blev inspirerade och tyckte det var intressant att läsa om mitt arbete och vad jag har fått ut av att arbeta för förbundet.

Vi kanske ses igen på bloggen längre fram, annars får ni jättegärna komma tillbaka och läsa om vad mina grymma polare från studentsektionen har att skriva om och glöm inte, vi finns här för JUST ER FARMACEUTER!

Tack för mig och ha det awesome så ses vi! 😉

Paniz Yousefi

Andra läser