Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Skånsk uppslutning för EMA i Danmark

Region Skåne och skånska toppolitiker på båda sidorna av blockgränsen går öppet emot regeringen och stöder Köpenhamns EMA-kandidatur.

Henrik Fritzon (S), regionråd i Region Skåne, hade helst velat se EMA i Malmö-Lund, men när regeringen nu valt Stockholm-Uppsala säger han att han och Region Skåne i stället stödjer Köpenhamns kandidatur.

– För Skåne är det klart bättre att EMA hamnar i Köpenhamn än i Stockholm. I så fall kan också vi dra nytta av etableringen eftersom EMA kommer att ge jobb även åt folk på den här sidan av Öresund, säger han till Sydsvenskan.

Peter Danielsson (M), kommunalråd i Helsingborg, instämmer.

– Jag hoppades att svenska och danska staten kunde enats om en placering i Köpenhamnsområdet och därmed sluppit att konkurrera med varandra. Nu när det inte verkar bli så stödjer jag Köpenhamns kandidatur, säger han till tidningen.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunalråd i Malmö, är inte lika kategorisk men beklagar att Sverige och Danmark inte lyckats enas om en kandidatur.

Mest läst