Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Över 50 befattningar blir kvar i Stockholm

Fler av E-hälsomyndighetens funktioner än vad som tidigare aviserats blir kvar i Stockholm. Det står klart sedan en ny organisation för myndigheten nu förhandlats fram.

Som vi skrivit tidigare har regeringen beslutat att flytta huvuddelen av E-hälsomyndigheten från Stockholm till Kalmar.

Emmeli Gross är lösningsarkitekt och ordförande i akademikerföreningen på E-hälsomyndigheten.

– Häromdagen slutförde vi förhandlingarna och det står klart att strax över 50 befattningar kommer att finnas kvar i Stockholm, säger hon.

Vilka delar blir kvar?

– Den större delen gäller, som tidigare var känt, samordningsuppdraget. Men nu står det klart att funktioner inom kommunikation och juridik kommer att finnas på båda orterna. Kundsamverkan blir kvar i Stockholm liksom det vi kallar invånartjänster, säger hon.

Men även om nu ett femtiotal blir kvar i Stockholm lär ändå 150-200 personer inklusive konsulter behövas i Kalmar, tror Emmeli Gross. Myndigheten har idag cirka 150 personer på anställningslistan och 70 konsulter.

Idag, onsdag, har personliga erbjudanden gått ut till samtliga anställda om fortsatt arbete i antingen Kalmar eller Stockholm. Svarstiden är satt till två och en halv vecka. Först efter det, i början av december, står det klart hur många som väljer att följa med till Kalmar.

– Min bedömning i dag är fortsatt att det handlar om en handfull personer, säger Emmeli Gross.

Mest läst